КЛАСИЧНА МАЛАЙЗІЯ

ПРОГРАМА ТУРУ

01 ДЕНЬ. КУАЛА ЛУМПУР (без харчування)
Прибуття в Аеропорт Куала Лумпура (бажано ранковим рейсом) Дорогою до готелю в Куала Лумпурі екскурсія в місто Путраджая – адміністративну столицю Малайзії, розташовану за 25 км від КЛа. Місто, що розумно поєднує в собі сучасну архітектуру з традиційними ісламськими мотивами, зелені парки з хай-тек мостами. Абсолютно чисте, абсолютно досконале. У ньому розташовані такі визначні пам’ятки, як палац Правосуддя (більше схожий на Тадж-Махал), неймовірно світла мечеть Путра, що вражає своєю красою (в народі її називають Рожевою мечеттю), сталева мечеть, що не має аналогів в усьому світі, мости, кожен з яких повторює елементи найзнаменитіших мостів світу, і багато іншого. Далі продовжуємо шлях до Куала Лумпур і починаємо знайомство з містом з оглядової екскурсії. Протягом 3 годин поїздки в комфортабельному автомобілі з зупинками біля головних визначних пам’яток індустріальної столиці Південно-Східної Азії, російськомовний гід познайомить вас з історією утворення KLа, як називають столицю куала-лумпурчани, звичаями її мешканців, підкаже, де і що найкраще купувати, в якому ресторані скуштувати національну кухню. Приємним сюрпризом для вас стануть кумедні факти та оригінальні жарти, пов’язані з Куала-Лумпуром і його жителями.

Зупинки: Палац короля, Китайський храм, Національна мечеть з унікальним куполом, Майдан незалежності, Фабрика батика, Фото-стоп на тлі веж-близнюків Петронас.

*Будь ласка, візьміть до відома, залежно від ситуації з трафіком, тур до міста Путраджая може бути проведений у другий день програми в комбінації з туром до міста Малакка.

02 ДЕНЬ. КУАЛА ЛУМПУР – МАЛАККА (Сніданок і Обід)
Сніданок у готелі.
О 09:00 ранку зустріч з російськомовним гідом у лобі готелю і виїзд на екскурсію. Ще одне місто, яке ми включили в екскурсійну програму – це перша столиця Малайзії – Малакка, її історичний центр. У першій столиці є що подивитися! Тут збереглася спадщина португальців: Форт, площа з церквою з червоної цегли, яку побудували голландці, декоративні млини, набережна. Є й англійська спадщина. Усе це органічно змішується з китайськими вуличками, на яких можна знайти антикварні магазини з рідкісними речами. Варто здійснити прогулянку річкою вдень або ввечері, коли запалюються вогні і місто стає по-справжньому романтичним. Музеїв у Малакці більше, ніж у всій Малайзії! Етнічний музей, військовий, музей мистецтва та багато інших. Більша їх частина розташована на площі, тому можна побувати в кількох. У Малакці радимо покататися на рикші: вони прикрашені квітами, іграшками, гірляндами, вогнями. Кожен водій намагається зробити свою рикшу неповторною. Все це перенесе Вас у часи колоніальних завоювань Малайзії. По завершенні туру повернення в готель і вільний час.
Ніч у готелі.

03 ДЕНЬ. КУАЛА ЛУМПУР – ПЕЩЕРИ БАТУ – ТАМАН НЕГАРА (сніданок, обід і вечеря)
Сніданок у готелі.
О 09:00 зустріч із російськомовним гідом у лобі готелю. Виїзд у Куала Тахан. Подорож займе приблизно 3-4 години (263 км). Дорогою ми відвідаємо відомий індуїстський храмовий комплекс у печерах Бату. Приблизно о 13:00 прибуття на пристань у Куала Тахан. Отримавши всі необхідні дозволи та ліцензії в Департаменті Дикої Природи, на нас чекає 5-хвилинна переправа на традиційних дерев’яних човнах на інший берег річки в Мутіара Таман Негара Резорт. Резорт розташований безпосередньо на території природного заповідника в найдавнішому тропічному дощовому лісі на планеті Земля, якому понад 130 мільйонів років!!! Заселення в готель і обід. Після обіду відвідування корінних жителів Таман Нагара – племені Батек. Неймовірний шанс зануритися в часи, коли природа і людина були єдині. Батек – це кочове плем’я, яке досі живе переважно за рахунок полювання та збирання. Їхня дієта складається з фруктів, тропічних коренеплодів, риби та дрібних тварин, як-от мавпи та білки, на яких вони полюють із духовими трубками та дротиками. О 19:00 вечеря в ресторані Сері Мутіара.
О 20:45 Прогулянка нічними джунглями. Тут ви відкриєте для себе світ джунглів, що оживають вночі, почуєте звуки дикої природи, познайомитеся з тропічними рослинами в нічній імлі, а також матимете шанс побачити диких тропічних тварин, що мешкають у Таман Негара.
По завершенні туру повернення в готель.
Ніч в готелі

04 ДЕНЬ. ПРИРОДНИЙ ЗАПОВІДНИК ТАМАН НЕГАРА (сніданок, обід і вечеря)
Сніданок у готелі в ресторані Сері Мутіара.
О 9:30 похід із гідом-натуралістом джунглями до Пагорба Тересек. Ми підіймемося на пагорб висотою 334 метри, звідки відкривається панорамний вид на гору Тахан, найвищу точку материкової Малайзії, і чудові дощові ліси, що покривають пагорби заповідника. Потім пройдемо підвісною дорогою, протяжністю 530 метрів, яка знаходиться на висоті 40 метрів від землі. По завершенню туру, повернення в готель. Обід у ресторані Сері Мутіара. О 14:30 подорож на човні до водоспаду Беркох з гідом-натуралістом. Тут ви насолодитеся поїздкою на човні річкою Тахан серед чудових тропічних дерев, що нависають над річкою як балдахіни. У Вас буде можливість освіжитися в прохолодних водах водоспаду, які, за легендою, мають омолоджувальні властивості. Після купання ми відвідаємо рибний заповідник Ікан Келах, щоб погодувати рибок. О 17:00 повернення в готель.
О 19:00 вечеря в ресторані Сері Мутіара.
Ніч у готелі.

05 ДЕНЬ. ТАМАН НЕГАРА – НАГІР’Я КАМЕРУН (Сніданок та обід)
Сніданок у готелі в ресторані Сері Мутіара.
О 09:00 виселення з готелю. На дерев’яних човнах переїзд на пристань у Куала Тахан. На пристані зустріч із водієм і трансфер до Cameron Highlands. Дорога пролягає через мальовничі джунглі та гори. Зупиняючись на шляху вгору, ви відвідаєте чайні плантації. Зелені пагорби, створені штучно, людською працею – захопливе видовище. Побачите житло племені орангаслі, які проживають безпосередньо в лісах і досі заперечують усі блага цивілізації. Насолодитеся полуницею, вирощеною на висоті понад 1500 метрів. О 13.00 буде організовано обід у готелі Lake House. Готель є пам’ятником архітектури, його побудував Стенлі Джек Форстер, відставний офіцер британської армії за часів колонізації Малайзії. Далі заселення в готель і вільний час.
Ніч у готелі

06 ДЕНЬ. НАГІР’Я КАМЕРУН – БУКІТ МЕРА – ПЕНАНГ (Сніданок та обід)
Сніданок у готелі. Звільнення номерів.
О 08.00 ранку зустріч у лобі з гідом і виїзд на екскурсію. Перше місце, яке ми відвідаємо цього дня – це містичний моховий ліс. Зарості джунглів вкриті мохом, ліс знаходиться високо в горах і здається казковим, закутаним у хмари. Тут постійна вологість, тому дерева ростуть дуже повільно і зовсім не високі. Усі дерева вкриті зеленим мохом, а також ліани мають вигляд якихось фантастичних істот. Моховий ліс абсолютно нереалістичний, здається, що за рогом ховаються химерні тварини, а неподалік живе Баба Яга. Далі ми вирушимо в Букіт Мера, єдиний центр відновлення орангутанів на півострівній Малайзії. Дорогою обов’язково заїдемо на фруктовий ринок, щоб ще раз помилуватися великою кількістю фруктів і, за бажанням, купити в дорогу. Кілька хвилин їзди на катері приведе вас до острова Orang Utan, де Орангутани живуть у природних умовах. Цей унікальний острів є одночасно і притулком, і центром для вивчення цього зникаючого виду ссавців на землі. Далі вам подадуть обід у місцевому ресторані. Після обіду продовжуємо нашу подорож на о. Пенанг.
Заселення в готель у Джорджтауні та відпочинок у готелі.

*Будь ласка, візьміть до відома, у зв’язку з можливими зсувами, відвідування мохового лісу може бути замінено на прогулянку тропічними джунглями в пошуках Рафлезії – найбільшої квітки у світі.

07 ДЕНЬ. ПЕНАНГ – ВІД’ЇЗД (Сніданок)
Сніданок у готелі.
О 09.00 ранку зустріч із гідом у лобі готелю і виїзд на екскурсію Джордж Тауном. Насичений джем з історичних, архітектурних і культурних пам’яток Джордж Тауна, визнаного світовою спадщиною ЮНЕСКО. Ми почнемо з набережної з чудовим краєвидом на Малаккську протоку й оригінальні будови міської Ратуші XVIII ст., які стануть чудовим тлом для ваших перших фотографій цього дня. Самобутнє дерев’яне китайське поселення на воді Клан Джетті, найвідоміший клановий будинок Пінанга Кху Конгсі та вулиця Гарматна – місце війни кланової мафії на острові. Ми пройдемо повз найвідоміші настінні фрески, що стали символами міста, біля найстарішої мечеті Пінанга – мечеті Капітана Клінга, до легендарного району Маленька Індія з його центром, храмом Срі Махамаріаманна. Далі час на обід (обід за власним коштом) Ми закінчимо цей день на о. Пенанг відвідуванням одного з найбільших у Південно-Східній Азії буддійського храму Кек-Лок-Сі. Храм було відкрито 1905 року, а загалом його будували протягом 40 років з 1890 до 1930 року. У результаті довгого будівництва в архітектурі поєдналися китайські, тайські, бірманські елементи і прийоми зодчества, але все ж за великим рахунком він вважається китайським. Родзинкою храму є семи рівнева пагода Рами VI, усередині якої розміщена пагода 10 000 Будд!!!, і 36-ти метрова статуя богині милосердя. Храм дуже красивий і цікавий через свою різнопланову архітектуру та змішання стилів, оглядати його можна годинами, настільки він величезний. Для того, щоб піднятися на самий верх до статуї богині милосердя, навіть доведеться скористатися ліфтом, хоча можна подолати підйом і пішки. Згори відкривається панорамний вид на Джорджтаун і острів. Після відвідин храму трансфер в аеропорт.
Виліт додому або на пляжний відпочинок (рекомендований час після 17.00 вечора).

Для охочих продовжити свій відпочинок на о. Лангкаві або о. Борнео. Борнео, ми завжди готові запропонувати і розрахувати найкращі варіанти.

ЧЕК-ЛИСТ

Шановні гості, для вашої комфортної подорожі, ми створили цей чек-лист. Просимо Вас звернути увагу на список, необхідних у поїздці речей:

ПРОГРАМА ТУРУ І СПИСОК РЕЧЕЙ ПО ДНЯХ

День 1 Куала Лумпур Тур до м.Путраджая та
оглядовий тур по Куала
Лумпуру.
Шкарпетки так як у
кит.храмі та мечеті треба
роззуватися.
День 2 Малакка Тур до Історичної
столицю Малайзії
м.Малакка
Головний убір, захисний
крем від сонця, легкий
одяг із натуральних
тканин, зручне взуття.
День 3 Заповідник Таман
Негара
Печери Бату, Плем’я
Батек, нічна прогулянка
джунглями
Головний убір, захисний
крем від сонця, легкий
одяг із натуральних
тканин, зручне взуття.
День 4 Заповідник Таман
Негара
Прогулянка джунглями з
підвісними дорогами,
купання у водоспаді.
Зручне спортивне
взуття, гольфи,
трекінгова палиця,
довгі спортивні
штани. Купальник,
змінний одяг.
День 5 Високогір’я
Камерун
Водоспад Лата Іскандар,
плем’я Оранг Аслі,
полуничні плантації
Зручне спортивне
взуття, піжама
(температура може
опуститися до +12)
День 6 Букіт Мера –
Пенанг
Моховий ліс, Острів
Орангутанів
Зручне спортивне
взуття, вітровка.
День 7 Пенанг Храмовий комплекс
Кек Лок Сі, Оглядовий
тур по історичній
частиною м.Джорджтаун
Захисний крем від сонця,
головний убір.

ЗАГАЛЬНИЙ СПИСОК НАЙВАЖЛИВІШИХ РЕЧЕЙ
1. Зручне взуття для походу джунглями (кросівки)
2. Довгі шкарпетки або гольфи
3. Дощовик
4. Зручний одяг (легкі спортивні штани, футболки з натуральних тканин)
5. Спрей від комарів
6. Сонцезахисний крем
7. Светр або шаль (на високогір’ї Камерон температура повітря може опуститися до +12)
8. Ваш гарний настрій 🙂

У ВАРТІСТЬ ТУРУ ВХОДИТЬ:
– Проживання в готелях за програмою або рівносильних.
Куала Лумпур – Ibis KLCC 4*
Таман Негара – Mutiara Taman Negara
Нагір’я Камерун – Strawberry park resort 4*
Пенанг – Jen hotel by Shangri-La 4*
– Усі тури і трансфери з російськомовним гідом
– Усі вхідні квитки
– Харчування за програмою.
– Трансфер на виліт на острові Пенанг з англомовним водієм.

У пакет НЕ ВКЛЮЧЕНО:
– Медична страховка.
– Будь-які особисті витрати.
– Чайові.

Можлива допомога в пошуку підселення.

Підпишіться на нашу розсилку!

Залиште email і отримуйте найсвіжіші новини

Loading