1.11 – Бундельханд – Земля Забутих Королів (Груповий Тур) / 8 днів

 

 

Маршрут: Делі – Гваліор (Мітавалі, Падавалі, Батешвар) – Сонагірі – Датія – Орчха – Гарх Кундар – Дхубелла – Кхаджурахо (Панна) – Делі

 

Романтика і магія Бундельханд досі живі в суворих палацах і фортецях. Атмосфера цього регіону нашарувана історією та історіями про лицарство, звитягу, які мовчазно свідчать про минулий час. Для шанувальника історії та для шанувальників художньої й архітектурної спадщини, Бундельханд є величезною скарбницею стародавніх пам’яток і місць, багатих на індуїстські, буддистські та джайнські храми й монастирі, занедбані міста й місця. Бундельханд, що виник з туману історії за часів правління могутньої чандели в 9 столітті н.е., і бунделли, які прийшли до влади шість століть по тому, впливали в цьому регіоні. Бундельханд також батьківщина харизматичного лідера, молодої відважної Рані Лакшмібая з Джансі, яка привела своє військо до війни проти могутності британців під час першої війни за незалежність 1857 року. Мечеті та задумливі фортеці є плідною пам’яткою цієї частини країни. Мінливі піски часу та цивілізації залишили свій слід у цьому районі.

 

Об’єкти за програмою

Делі Храм Лотоса / Старий Делі – Червоний Форт і Джама Масджид / Радж-гхат / Храм Бірла / Храм Сикхів – Гурудвара / Акшардхам зі світломузичним фонтаном і лазерним шоу

Ворота Індії / Парламент / Палац Президентської резиденції / Дипломатичний район Шанті Патх / Кутаб Мінар / Храм Ахімса Стхал / Храмовий комплекс Чаттарпур

Гваліор Пам’ятки Джайнів 7 і 15 століть / Форт Гваліор / Мандір Палас / Джохар Кунд / Джехангір Махал / Шах Джахан Махал / Гуджарі Махал / Храм Саас Баху / Джай Вілас Махал

Мітавалі – храм Чаусат Йогіні / фортеця Падавалі / Батешварські храми

СонагіріДатія Джайнські Храми Сонагірі / Палац Датія
Орчха Палац Радж-Махал / Джахангірі Махал / Храм Раджа Рама / Храм Чатурбхуз / Дауджі кі Хавелі / Чхатріс / Храм Лакшмі
Гаархкундар-Дубела Гарх Кундар форт і Музей Дубела
Кхаджурахо Храми Кхаджурахо (кама-сутри) / Ранех водоспад / Кен Гавіал Заповідник / Національний парк Панна / Алмазна Рудник

 

Детальна програма

Субота: Виліт у суботу – Прибуття в Делі (в ніч із суботи на неділю) (Політ)

Ласкаво просимо на землю першої цивілізації. Ви прибуваєте в Делі – столицю Індії. Зустріч в аеропорту з представником компанії. Трансфер до готелю. Розміщення. Відпочинок.

Сучасний Делі (столиця Індії) – був столицею семи імперій в історії Індії. Згідно з Археологічним оглядом Індії, в Делі розташовано 60000 пам’яток світового значення, багато з яких збудовано більш ніж кілька тисячоліть тому. Швидкозростаючий мегаполіс, найбільше місто Індії з населенням 25 мільйонів осіб (друге за чисельністю населення місто у світі), успішно поєднує стару і найсучаснішу Індію, де можна ознайомитися з дивовижними традиціями, звичаями і найдавнішими пам’ятками. Серед хмарочосів, що швидко ростуть, залишки минулого у вигляді численних пам’яток стоять як тихі нагадування стародавній спадщині країни. Місто сповнене захопливими куточками і закутками.

 

Неділя: Делі

 

Сніданок. О 1030-1100 год. прямуємо до Храму Лотоса (храм релігії Бахаїзму), який також відомий під назвою Храм Усіх Релігій. Далі на вас чекає враження від міста 17-го століття – Старий Делі, який був побудований п’ятим монгольським імператором Шахджханом. Оглядова екскурсія Старим Делі, з проїздом повз Червоний Форт і мечеть Джама Масджид (найбільша мечеть в Індії, де одночасно можуть молитися 25 тисяч осіб). Гід розповість вам історію незалежності Індії та про національного героя Махатму Гандхі під час проїзду через його місце кремації – Радж-гхат. Відвідування храму Бірла, де ви познайомитеся з культурним і релігійним життям місцевих жителів. Проїжджаючи повз Католицьку Церкву ми відвідаємо храм Сикхів – Гурудвару, від якого ви отримаєте незабутні враження. Обід о 1430-1500 год. Наприкінці програми відвідування дивовижно красивого храмового комплексу Акшардхам зі світломузичним фонтаном і лазерним шоу (Сахадж Ананд водне шоу), що розповідає індійську філософію. Комплекс увійшов до Книги Рекордів Гіннеса як найграндіозніший індуїстський храм у світі (побудований 2005 року). Рожевий камінь, з якого зроблений лицьовий бік, символізує любов до Бога, а білий мармур усередині – абсолютну чистоту і мир. Ніч у готелі.

Понеділок: Делі – Гваліор (поїзд @ 0810 – 1113 год.)

 

Історичне місто, засноване королем Суражесаном, Гваліор рясніє гарними пам’ятниками, палацами і храмами, що надають цьому місту величної чарівності, яка говорить багато про що його славного минулого. Спадщина міста залишилася закарбованою у значній архітектурі мечетей, кам’яних храмів і статуй в оточенні красивих пагорбів і зелені. Будучи історичним містом, де колись проживав один з найвидатніших королівських осіб Індії, Гваліор сповнений палаців і славних храмів. Форт Гваліора, з якого відкривається панорамний вид на все місто, палац Джай Вілас і Храм Сонця – це лише деякі туристичні місця в Гваліорі, які не можна пропустити. Великий індійський музикант Тансен народився в Гваліорі, і могила Тансена також є важливим місцем тут.

 

Сніданок. @ 0715 ч. Трансфер на залізничний вокзал для відправлення в Гваліор. Після прибуття в Гваліор екскурсія містом. Форт Гваліор є однією з найбільш неприступних фортець. Розташована на вершині величезної скелястої гори, ця значна структура домінує над усім містом Гваліор. Докази того, що місто існує з 6-го століття, невід’ємна частина самобутності та архітектури міста. Це також місця, де було знайдено другу найстарішу згадку числа «нуль» у вигляді різьблення всередині храму на вершині форту. Мандір Палас, був побудований між 1486 і 1516 роками правителем Томара Ман Сінгхом Томаром. Палац не міг вижити з часом, проте залишки палацу, як і раніше, демонструють красиві малюнки і малюнки тієї епохи. Палац має два відкриті двори між квартирами на двох рівнях. Є також підземні тюремні камери, побудовані пізніше Моголами. Це було місце, де Аурангзеб ув’язнив свого брата Мурада і повільно отруїв його до смерті, використовуючи опіум. Поблизу Джохар Кунда – місце, де різні жінки-раджпути здійснювали масові самогубства, щоб уникнути зґвалтувань силами Ілтутміша, який був королем Делі в 13 столітті нашої ери. Палац також оточений іншими пам’ятками, такими як Джехангір Махал, Шах Джахан Махал і Гуджарі Махал. Під час підйому на форт на скелю Гопачал Парват, видно пам’ятники джайнів 7 і 15 століть, присвячені джайнським тіртханкарам – Адінатха, Махавіра, Немінатха і Рішанабханатха, – чиї ідоли можна побачити в медитативній позі. Вони є частиною 100 пам’ятників, розташованих у місті та його околицях. На тій самій вершині пагорба недалеко є Храм Саас Баху, Побудований у 9 столітті, храм Саас Баху приваблює туристів і відданих. Всупереч тому, що випливає з назви, храм Саас Баху не означає Саас (свекруха) і Баху (невістка), а скоріше є короткою формою Шастра Баху, іншого імені Господа Вішну. Це два храми, розташовані поруч один з одним і прикрашені бездоганним різьбленням і скульптурами. Обід о 1430-1500 год. Після обіду відвідування Джай Вілас Махал, який є символом вікової індійської культури і багатства. Махараджа Гваліора, Джаяджі Рао Скандіа, побудував цю чудову будівлю, щоб забезпечити великий прийом для короля Едуарда VII, тодішнього принца Уельського, 1874 року. Сьогодні він служить резиденцією для нащадків королівської сім’ї Маратха Скандіа. Палац також слугує музеєм на 35 номерів, у ньому розміщено Художню галерею Читрангада Радже і бібліотеку, в якій зберігається понад 5000 книг, колекцію мечів тощо. Тим не менш, він найпопулярніший завдяки величезному Дарбар Холу, прикрашеному золотими і позолоченими різьбленням і локонами. Ця печерна кімната має висоту 100 футів і ширину 50 футів, в якому розміщені деякі з найбільш колосальних люстр у світі, позолочені меблі та великий плюшевий килим.

Після екскурсії розміщення в готелі та відпочинок. Ніч у готелі.

 

Вівторок: Гваліор (екскурсії в Мітавалі, Падавалі, Батешвар) (45 км – 1 год. в один бік)

Після сніданку о 0730 – 0800 год. Ви попрямуєте в околиці Гваліора для екскурсії в Мітавалі, Падавалі і Батешвар.

Мітавалі – село, в якому розташований популярний храм Чаусат Йогіні – храм розташований на вершині пагорба, оточеного пишною зеленню. Сходження приблизно на 100 сходинок приведе вас до краси цього чудового круглого храму. Вражаючі краєвиди безумовно змусять вас тягнутися і до своєї камери. Як стверджують офорти і гравюри в храмі, стародавній храм був побудований Махараджею Девапалою. Насправді, будівля Парламенту в Нью-Делі, як вважають, натхненна круговим дизайном і архітектурними тонкощами храму Мітавалі. Також сказано, що Мітавалі, Падавалі і Батешвар утворили золотий трикутник, в якому університет існував близько 1000 років тому! Стверджується, що передбачуваний навчальний центр є центром, де діти за допомогою сонячних променів навчають математики, астрології та індуїзму.

Знамениту фортецю Падавалі збудували у 18-му столітті правителі Джаулпур Джат Ранас. Шляхетно охоронюваний левом і левицею, у форті також є храм, який колись служив божественним місцем для поклоніння Господу Шиві. Кожен камінь, використаний в укріпленні і в будівництві храму, може щось розповісти про стародавню епоху через його написи і деталізацію.

Батешварські храми (не тільки один храм) являють собою скупчення з майже 200 міні-величностей, зроблених з пісковика, присвячених лордам Шиві і Вішну. Поширені на 25 акрах, ці святині були побудовані на похилих пагорбах біля Падавалі. Храми були побудовані у 8-10 століттях нашої ери, ймовірно, за часів династії Гурджара-Пратіхара. Цікаво, що джунглі поблизу сповнені красивих птахів, таких як павичі, папуги і зимородки. Часто можна побачити національного птаха, що сидить і позує на даху храмів.

 

Середа: Гваліор – Сонагірі – Датія – Орчха (125 км – 3 год.)

Після сніданку о 0730 – 0800 год. переїзд в Орчху. Дорогою відвідування Сонагірі та Датія.

 

Завдяки почуттю духовності, що поширюється по всьому місту, і приголомшливій архітектурі джайнських храмів, що відображає багату спадщину, Сонагірі – це місце, де можна зануритися в його справжню сутність. У Сонагірі є принаймні сто джайнських храмів, маленьких і великих, з відмінною архітектурою, розкиданих по всьому місту. Історія джайнізму в Сонагірі простежується за багатьма текстами, пов’язаними з вірою. Згідно з цими текстами, восьмий тіртханкар, Чандрапрабху, є нуменом міста Сонагірі. Самавасара або проповідь Чандрапрабгу проходила тут, у Сонагірі, сімнадцять разів за весь час його присутності. Тут, у головному храмі, знаходиться статуя Чандрапрабгу, вирубана в скелі, датована 5-6 століттями, що ще більше зміцнює значення цього святого в становленні Сонагірі як джайнського паломництва. Тут панує атмосфера тиші, безтурботності та духовності, яка створює ідеальну атмосферу для регулярної медитації.

 

Датія. Згадуване як Дайтавакра в Махабгараті, місто Датія благословенне як історією, так і божественністю. Численні храми, деякі з яких навіть належать до доісторичних часів, дають цьому місту друге ім’я – «Лагху Вріндаван» або «Малий Вріндаван». Палац Датія, або Датія Махал, був побудований винятково для привітання Імператора Великих Моголів, Джехангіра, королем Бір Сінгх Део. Історичні записи показують, що саме Джехангір зробив Бір Сінгх Део правителем Датія. Датія Махал – це 7-поверхова архітектура з двома поверхами, розташованими в підвалі. Він зроблений тільки з каменю та цегли без використання дерева чи заліза. Отже, вся 7-поверхова будівля стоїть без опори з металу або навіть дерева. Палац Датія ніколи не був заселений жодним правителем. Так, дивно, що жоден правитель, зокрема Бір Сінгх Део, жив у палаці. Насправді, Джехангір ніколи не приходив у гості, хоча мета будівництва цього палацу полягала в тому, щоб відзначити його відвідування. Датія Палас налічує близько 440 кімнат і безліч дворів. Знадобилося 9 років, щоб завершити структуру. Стіни палацу прикрашені неймовірними картинами. Ці картини були зроблені з використанням органічних квітів (витяжки з фруктів і овочів). Датія Махал є одним із чудових прикладів індо-ісламської архітектури в Індії. Поєднання стилів Раджпутів і Моголів надає йому розкішного вигляду. Після прибуття в Орчхе – реєстрація в готелі. Обід о 1400-1430 год.

 

Після відпочинку відвідування Орчхі – Відоме своїми величними палацами, химерно вирізьбленими храмами і яскравими фортами, розташоване на березі річки Бетва, місто з великим історичним значенням і рай для фотографів. Це маленьке містечко з 5000 мешканців, яке наче загубилося в 16 столітті і здається, ніби час застиг. Середньовічна архітектура палаців і храмів розповідає історію багатої культурної спадщини цього міста. Орчха була столицею однієї з наймогутніших династій, які коли-небудь правили в Індії, – Бунделли. Сама пишність і велич хавелі та храмів просто захоплює дух своїми класичними розписами і фресками. Всесвітньо відомий храм Чатурбхудж був побудований королевою Орчхі Ганеші Баєм. Інший знаменитий храм Раджа Рам Мандір був побудований Мадхукар Шахом під час його правління між 1554 і 1591 роками. Дауджі кі Хавелі, Чхатріс і Храм Лакшмі – це ще кілька місць, які не можуть пропустити жоден турист, який подорожує сюди. Палаци мають значний розмір і чудово збереглися. Джахангір Махал – Побудований у 1598 році є класичним прикладом архітектури Моголів. Радж Махал – Побудований у 17 столітті, витримав випробування часом, не втративши своєї чарівності, яка переносить вас назад в одну із золотих епох історії. Палац побудований красиво з бездоганною архітектурою і захоплюючою дух величчю. Протягом усіх цих років палац, у якому проживали колишні царі Орчхі, зберіг душу найвидатнішого короля Індії. Палац має чудові вежі та вражаючі фрески, які зроблять відвідини тут абсолютним захопленням для будь-якого любителя мистецтва. В Орчхе ви зможете придбати сювеніри з міді. Ніч у готелі.

 

Четвер: Орчха – Гарх Кундар – Дубела – Кхаджурахо (200 км – 5 год.)

Після сніданку о 0900 год. переїзд до Кхаджурахо. Дорогою відвідаємо Гарх Кундар форт і Музей Дубела.

Гарх Кундар (Тихий форт) – покинутий форт, абсолютно не схожий на жоден інший. З одного боку, на його стінах немає видимих ознак вандалізму. По-друге, в його приміщеннях не було жодних зазіхань – цей факт вельми дивовижний, оскільки у форті немає доглядача. По-третє, він бездоганно чистий, позбавлений навіть кажанів, які інакше могли б оселитися в його найвнутрішніх щілинах. Як міг форт за сорок кілометрів від найближчого поселення бути в такому стані відносного благополуччя? Форт Кундар був побудований Чанделамі. Згодом управління фортом перейшло до рук династії Кхангар, яка мала стосунки любові та ненависті з Бунделамі. Питання досягли апогею під час церемонії одруження між принцесою Бундела і принцом Кхангар у форті. Після участі в урочистостях і забезпечення того, що Кхангари були п’яні до смерті, озброєні Бундели вкралися у фортецю посеред ночі. Передбачається, що за цим послідувала різанина Кхангарів за одну ніч, після якої форт перейшов під контроль Бунделів. Альтернативна історія приписує туглакам знищення Кхангарів і каже, що Бундели захопив форт після того, як сили туглаків були виведені. Хоч би яка була правда, реальність така, що Кундар був занедбаний ще 1517 року і відтоді так і залишився. Обід о 1400-1430 год.

Після обіду відвідування Музею Дубела, також відомого як Музей Махараджі Чхатрасала, розташований у Дхубелі. Музей може похвалитися безтурботним пейзажем на березі озера Дубела і в приміщеннях палацу Махараджі Чхатрасала. У музеї представлена велика колекція скульптур, зброї, озброєння, мініатюрних картин тощо, розташована у 8 галереях. Після прибуття в Кхаджурахо – реєстрація в готелі. Ніч у готелі.

П’ятниця: Кхаджурахо

За бажанням за дод. оплату: Національний парк Панна – Область, яка відома своїми алмазами, також є батьківщиною деяких з найкращих різновидів дикої природи в Індії. Парк було оголошено 1994 року як тигровий заповідник. Слід зазначити, що до 2009 року всіх тигрів у парку знищили внаслідок браконьєрства у змові з посадовими особами департаменту лісового господарства. До кінця 2011 року в парку оселилося п’ять тигрів і близько 10 дитинчат до 2 років, які перебувають у заповіднику під регулярним наглядом департаменту лісового господарства і зараз їх 24.

Примітка: Вартість вхідних квитків + транспорт + Натураліст англомовний гід у Національний парк Панна (Для 1-6 туристів = USD 100), яку треба оплачувати додатково.

Тур на алмазний рудник відкриє всі таємниці про вирощування алмазів. Найбільша і єдина в Азії активна алмазна копальня розташована в Маджхагаоні на поясі завдовжки 50 км з шириною близько 30 км. Шахти перебувають під наглядом Алмазодобувного проєкту Національної корпорації розвитку мінеральних ресурсів (NMDC Ltd) уряду Індії. Тур на алмазний рудник – це іскрометний досвід. Розвідка алмазної копальні відповість людині про якості алмазу і про те, як вони отримують його структуру. Обід о 1200-1230 год.

Після обіду екскурсія з англомовним гідом до Ранехського водоспаду, який є однією з найвідоміших туристичних визначних пам’яток, названий на честь короля Ране Пратапа, колишнього правителя регіону. Водоспад з’явився в місці злиття річок Кен і Кхуддар. Каскадний водоспад сценічний оточений прекрасними гірськими формуваннями. Головним атракціоном тут є каньйон із чистого кристалічного Граніту з 5 кілометровою довжиною та 30 метрів глибиною. Цей граніт має різні відтінки кольорів – рожевий, червоний, туманний, білий, зелений і сірий. Далі вниз від водоспаду знаходиться Заповідник – Кен Гавіал Заповідник. Га́нгський гавіа́л (рідкісна порода рептилій) є унікальною твариною серед сучасних крокодилів. Це останній з решти представників цього стародавнього роду, Гавіали харчуються рибою, і живуть у глибоких, швидкохідних водоймах. З усіх крокодилів вони проводять найбільше часу у воді, виходячи на сушу тільки для того, щоб погрітися, або для відкладання яєць. Заповідник закритий під час мусонів – це сезон розмноження їх. У заповіднику також можна побачити диких тварин – кабана, чінкара, синього бика, павича тощо… Повернення в готель. Ніч у готелі.

Примітка: Вартість вхідних квитків у Ранех водоспад і Кен Гавіал Заповідник (якщо 1-6 ч-к – USD 12), яку треба оплачувати додатково.

 

Субота: Кхаджурахо – Джансі (180 км / 4.5 години)

Джансі – Делі (Поїзд @ 1840 – 2330 год.)

 

Після сніданку в готелі о 0730-0800 год. ви вирушите на екскурсію храмами Кхаджурахо, що є об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, – відомий в усьому світі своїми приголомшливими храмами, прикрашеними еротичним і чуттєвим різьбленням. Кхаджурахо, розташований у регіоні Бундельханд, є яскравим прикладом індійської архітектури та її культури ще в середньовіччі. Архітектура цих індуїстських і джайнських храмів зображує безневинну форму любові, різьблені фігурки на стінах відображають пристрасть найеротичнішими, зображаючими сцени з кама-сутри, але естетичними способами, а також заповнені неймовірною кількістю зображень звірів, військових сцен, вродливих дів і любовних пар. Побудований між 950 і 1050 роками нашої ери династії Чандела, явна конфронтаційна природа цих малюнків демонструє різкий парадокс із традиційними індійськими ідеалами про еротику, залишаючи всіх зачарованими. Мистецтво в цьому маленькому містечку вкоренилося у всіх його структурах і є класичним прикладом витонченості культурної та художньої спадщини Індії. Спочатку в Кхаджурахо було 85 храмів, а на сьогодні збереглися близько 22. Слід зазначити, що в храмі Матангешвара досі відбуваються богослужіння за незмінною тисячолітньою традицією. Невелика зупинка для придбання книг/фігур/карти пов’язане з камасутрою. Обід о 1200-1230 год.

Після екскурсії Ви вирушите в Джансі для посадки на поїзд до Делі. Після прибуття в Делі @ 2330 год. трансфер в аеропорт на реєстрацію міжнародного рейсу для перельоту додому. (Розміщення в готелі не передбачено)

 

Неділя: Відправлення з Делі (після 0400 год. Неділя)

Завершення туру з незабутніми враженнями

Примітка: опція польоту з Кхаджурахо до Делі доступна в суботу AI-405 @ 1515 – 1830 год через Варанасі тим же рейсом. Борт не треба міняти.

 

Готелі: За відсутності місць у певному готелі, буде надано номер в іншому готелі такої ж категорії / Час реєстрації о 1400 год. / виселення о 1100 год. дня. (Усі готелі розташовані поблизу)

 

Місто /  Ночей

 

Бюджет (3*) Стандарт (4*) Делюкс (5*)
Делі / 2

 

Hotel Divine Paradise

 http://www.divine-paradise.com

The Athena
http://www.theathenahotel.com
The Suryya

www.thesuryaa.com

Гваліор / 2 Land mark NM Gwalior
http://www.hotellandmarkgwalior.com/
Clarks In & Suite Gwalior
http://www.clarksinnsuitesgwalior.com/
Radisson Gwalior
https://www.radisson.com/gwalior-hotel-mp-474011/indrdgl
Орчха / 1 Orchha Resort
https://www.orchharesort.com/
Orchha Palace
https://orchhapalace.com/
Orchha Palace
https://orchhapalace.com/
Кхаджурахо / 2 Hotel Isabel Palace

www.hotelisabelpalace.com

Syna Heritage
http://synaheritagehotel.com
Clarks Khajuraho
 http://www.hotelclarks.com/khajuraho/

 

У вартість включено:

  • Традиційне привітання в аеропорту з гірляндами
  • Проживання в номері обраної категорії
  • Щоденний Сніданок – BB / Сніданок і вечеря – HB (За вибором)
  • Трансфери зазначені в програмі
  • Екскурсії в кондиціонованому транспорті за програмою
  • Залізничні квитки Делі – Гваліор у кондиціонованому вагоні (AC Chair Car)
  • Російськомовний гід за програмою
  • Доступ програми на мобільному застосунку – З 01 жовтня
  • Вай-фай під час туру ЗТ
  • Бахіли для відвідування релігійних споруд
  • Хустка для покриття голови під час відвідування сикхського храму
  • Карта Індії від компанії
  • Щоденник і ручка для запису спогадів про тур
  • Обмін Валют
  • Усі штатні податки / паркування / платні дороги

У вартість не включено:

  • Будь-які авіаперельоти, віза, страховка
  • Вхідні квитки (USD 110 приблизно на ч-ка)
  • Чайові гіду / водієві
  • Усе що не вказано в параграфі «включено»

Підпишіться на нашу розсилку!

Залиште email і отримуйте найсвіжіші новини

Loading