Махараштра 1 – Великий Штат Індії (Груповий Тур) / 6 днів


Махараштра 1 – Великий Штат Індії (Груповий Тур) / 6 днів

Часто званий «західними воротами Індії», Махараштра – Великий Штат Індії – є третім за величиною штатом і другим за чисельністю населення штатом у країні. Через свою близькість до Західних Гатів, він наділений мальовничим тлом гір з одного боку і має красивий прибережний пояс Конкан з іншого.

Махараштра, край безмежного світу, запрошує вас у свої великі пам’ятки. Він прикрашений красивими хребтами Сах’ядрі в Західних Гатах з високими горами, які зникають в ранковому тумані, в той час як пояс узбережжя Конкана, що розтягується, зачаровує очі його білими пляжами. Руїни стародавніх фортів і палаців гордо розповідають історію могутніх правителів Махараштри. Багатовікові храми все ще вкоренилися у своїх традиціях, пропонуючи притулок паломникам.

У цьому штаті доброзичливо живуть люди з різноманітною культурою і релігією, тому в культурі Махараштри багато галасу через те, що, зберігаючи свою первісну культуру маратхі, вона прекрасно сприйняла інші культури, які почали називати цю державу своїм домом. Крім багатої історії, традиційних мистецтв і способу життя, вона також відома своєю економікою насамперед тому, що тут розташований Мумбай – фінансова столиця Індії (раніше легендарний Бомбей). Центр розваг – кіноіндустрія Боллівуду також бере свій початок у цьому штаті. Поєднання цих різноманітних речей, які пропонує цей штат, зробить ваш візит тут абсолютно корисним.

Об’єкти за програмою

Мумбай Ворота Індії/Круїз на човні до острова Елефанта/Музей Принца Вельського/Найстаріший Поштовий Офіс/Найдорожчий будинок в Індії/Зороастрійські Вежі Мовчання/Висячі сади/Вокзал Вікторії/Дхобі Гхат/Набережна Марін-Драйв/Храм бога Шиви/Вісячий сад/Вокзал Вікторії/Дхобі Гхат/Набережна Марін-Драйв
Мумбай Пуне Печери Карла і Бхаджа / Форт Вісапур / Форт Лохагад
Пуне Палац Ага Хана / Кастурба Самадхі (Меморіал Кастурба Ганді) / Шанівар Вада
Аджанта Відвідування храмового комплексу з тридцяти печерних храмів
Еллора 34 висічені зі скелі храми / храм Кайласа / Даулатабад / Бібі-ка-Макбара

Детальна програма

День 1 . Виліт – Прибуття в Мумбай.

Ласкаво просимо на землю першої цивілізації. Ви прибуваєте в Мумбай – столицю штату Махараштра. Трансфер до готелю. Розміщення. Відпочинок. Мумбай – вражаючий парадокс хаосу і надії, гламуру і убозтва, сучасності і традицій, старих і нових. Відомий як Місто Мрії, Мумбай – раніше відомий як Бомбей – має довгу колоніальну історію, починаючи від відвідувань Ганді в місті до інтенсивних протестів проти Комісії Саймона 1928 року, місто стало свідком багатьох важливих подій у боротьбі за свободу країни. Сьогодні Мумбай – це прекрасно змішаний плавильний казан культур і способу життя. Місто вбирає все у свою тканину, роблячи її своєю власною. Від європейських і португальських мешканців, які багато років тому мігрували до міста, майбутнім акторам щосили намагалися зробити його великим на срібному екрані. Мумбай – це місто, яке з гордістю може похвалитися історіями різних людських виживання.

День 2. Мумбай

Сніданок. Екскурсія розпочнеться 08:00 год. з відвідування Воріт Індії. Пам’ятник був побудований на честь візиту короля Великої Британії Георга V в 1911р. Однак ворота мають більше історичне значення як символ незалежності країни, будучи дверима, через які вийшов останній британський солдат, що залишав Індію. Далі круїз на човні до острова Елефанта, де ви побуваєте в стародавніх печерах, датованих V-VIII століттями, на стінах яких представлено шедеври індуїстського і буддійського наскельного мистецтва. Пізніше оглядова екскурсія Мумбаєм з короткими зупинками для фото: Музею принца Уельського, Найстарішого поштового офісу, найдорожчого будинку в Індії – мільярдер з Індії, Мукеш Амбані, збудував величезний 27-поверховий будинок для його сім’ї вартістю майже 1 мільярд доларів, Зороастрійських Веж Мовчання – місце поховання парсів (без зупинки), Висячих садів, мальовничо розташованих на західному схилі пагорба Малабар. Сюди приходять закохані парочки і туристи, щоб на одному боці парку помилуватися хмарочосами центру міста, а на іншому боці – безкрайніми водами бухти Бек Бей. Вважається, що Висячі сади були засновані саме тут тому, що під ними знаходяться три величезні резервуари з водою, які потрібно захищати від негативної енергії стоїть неподалік дакхми (місце поховання людей у зороастрійців), вокзал Вікторії – Це ще один об’єкт Всесвітньої Спадщини ЮНЕСКО, Дхобі Гхат – знаменита пральня в місті. Прогулянка набережною Марін-Драйв, яка простяглася узбережжям Аравійського моря від Наріман пойнт, що проходить через пляж Чоупатті до підніжжя Малабарського пагорба. Наприкінці вулиці Марін-Драйв стоїть збудований із чорного каменю храм бога Шиви. А зовсім поруч розташований пляж, він простягнувся вздовж Марін-Драйв. Кращого місця для вечірніх прогулянок годі й шукати. Ніч у готелі.

День 3. Мумбай – Пуне (150 км – 3.5 год.) Екскурсія в Печери Карла і Бхаджа, Форт Вісапур і Форт Лохагад

Сніданок. Переїзд до Пуне. Екскурсія дорогою до Печер Карла і Бхаджа (одні з найстаріших печер в Індії і датуються аж до 160 р. до н.е.), Форт Вісапур і Форт Лохагад. Печери Карла, вирізані на скелястому схилі, є одними з найстаріших буддійських печерних святинь в Індії на пагорбах Сах’адрі. Вирізане майже 2000 років тому, приблизно у 2-му столітті до нашої ери до 5-го століття нашої ери, це місце являє собою велику колекцію прекрасних Чайтай (залів) і Віхар (монастирів), які розмірковують про подорож минулого, розповідають деякі кумедні історії. Біля входу в печери нещодавно був побудований храм з колон буддійського періоду. Печери мали велике значення для секти буддизму Махасамхіка, перш ніж вони стали мати відношення до індуїзму. У печерах знаходиться буддійський монастир, який був побудований приблизно у 2 столітті до нашої ери. Всередині знаходиться величезна 15-метрова колона, а також храм, присвячений богині Еквірі. Печери Бхаджа – це група з 22 печер, вирубаних у скелях, які існували з часів фази буддизму Хінаяни, що відноситься до 2-1 ст. до н.е. Поруч із печерою знаходиться вражаючий водоспад, де відвідувачі можуть освіжитися і скупатися. Крім того, це унікальне скупчення з 14 ступ, п’ять з яких розташовані всередині, а дев’ять – зовні печери меншого розміру. Для людей, які бажають досліджувати і вивчати цікаву архітектуру, печери Карла і Бхаджа є ідеальними місцями для відвідування. Вісапур Форт, є дуже популярним місцем для любителів пригод, а також любителів природи. На висоті 1084 метри над рівнем моря форт велично підноситься і міцно твердне, пропонуючи панорамний вид. Побудований у період між 1713 і 1720 роками н.е. найпершою Пешвою знаменитої імперії Маратха, відомої та шанованої Баладжі Вішванатом, форт Вісапур є свідченням сили і звитяги правителів Маратхи та їхнього знаменитого царювання. Цей масивний форт був побудований як близнюк знаменитого форту Лохагад, але на вищій висоті і покривав більшу площу поверхні. Форт Лохагад, розташований на висоті 3400 футів на вершині вражаючого пагорба, є об’єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і грізним фортом. Форт Лохагад був побудований у 18 столітті і це місце є ідеальною сумішшю стародавньої архітектури та природної краси. Чхатрапаті Шиваджі Махарадж мав звичай зберігати свою скарбницю в цьому форті. Через його пишну зелену красу, пригодницький похідний маршрут, панорамні краєвиди та уславлену історію, форт Лохагад, безумовно, варто відвідати. Після прибуття в Пуне розміщення в готелі та відпочинок. Ніч у готелі.

День 4. Пуне – Аурангабад (235 км – 6 год.)

Часто званий Оксфордом Сходу, Пуне – це жвавий центр різноманітних людей і діяльності, і він перебуває в суперечці про швидке зростання в одне з найкращих столичних міст країни. Коли хтось говорить Пуне, ви одразу ж думаєте про вальяжне, але жваве місто з молодим і жвавим натовпом, який вітає кожного відвідувача з відкритим серцем. Тим не менш, у Пуні є набагато більше, ніж просто його юна сила. За сучасним комерційним фасадом Пуни лежить коріння стародавнього Пуни, який породив Маратхську імперію і зіграв дуже важливу роль в історії незалежності Індії. Пуна – це місто, яке ідеально поєднує сучасність із традиціями, і воно заслуговує на звання того, щоб бути культурною столицею Махараштри. Після сніданку відвідаємо Ага Хан палац, який був побудований 1892 року султаном Мохаммедом Шах Ага Хан III в Пуні. Відтоді він є однією з найбільших віх в історії Індії. Ага Хан хотів допомогти бідним у сусідніх областях Пуне, які різко постраждали від голоду. Кастурба самадхі (Кастурба Ганді Меморіал), побудований на згадку про дружину Махатама Ганді. Шанівар Вада, історичний семиповерховий палац, був побудований у 1736 році Баджі Рао Пешви. Палац загадково зруйнований внаслідок пожежі 1827 року. Переїзд в Аурангабад – одне з найбільших міст Махараштри і колишню столицю останнього імператора Великих Моголів Аурангзеба. Після прибуття реєстрація в готелі. Ніч у готелі.

День 5. Аурангабад – Аджанта – Аурангабад (112 км – 2.5 год. в один бік)

Названий на честь імператора Великих Моголів Аурангзеба, Аурангабад є одним зі знаменитих туристичних напрямків у Махараштрі. Захоплене безліччю стародавніх та історичних пам’яток, це дивне місто носить сільський шарм минулого і досі тримається за своє коріння. Також назване ‘Місто воріт’, відвідування цього історичного міста познайомить вас із безліччю різних місць для відвідування в Аурангабаді та запропонує живий погляд на його золоте минуле. Туристичні місця в Аурангабаді з їхньою історією та блиском приваблюють велику кількість туристів з майже всіх куточків країни. Величезний натовп, безліч варіантів для туристів і дивовижна атмосфера навколо Аурангабада роблять його туристичним центром у Махараштрі. Після сніданку поїздка в Аджанту (Закритий по понеділках) – розташовані посеред пагорбів Сахьядрі. Махараштра відома своєю великою кількістю буддійських печер – близько 800 з них розкидані по різних районах. Але з них 32 печери в об’єкті Всесвітньої спадщини Аджанти надзвичайно виділяються і приваблюють туристів у великій кількості через їхню архітектурну пишність, спадщину буддизму і мистецьких шедеврів, зокрема повістей, написаних на стінах «chaityas» (молитовних залів) і «viharas» (житлових осередків). Печери містять картини і скульптури, описані в археологічній службі уряду Індії як «найкращі збережені зразки індійського мистецтва, особливо живопис», і вони є репрезентативними для буддійського релігійного мистецтва з фігурами Будди і зображеннями розповідей у Джатаці. Відвідування храмового комплексу з тридцяти печерних храмів, з’єднаних стежкою. Унікальні фрески печерних храмів почали створюватися ще в II ст. н.е., проте розквіт мистецтва припадає на середину VIII ст., пов’язаного з раннім буддизмом. Після відвідин повернення в Аурангабад. Ніч у готелі.

День 6. Аурангабад – Еллора – Аурангабад (30 км – 1 год. в один бік)

Аурангабад – Мумбай (Політ 20:20 – 21:35)

Після сніданку в Еллору (Закритий по вівторках). Одна з найцікавіших археологічних пам’яток у Махараштрі, Еллора сягає близько 1500 років тому і є втіленням індійської рок-архітектури. 34 печери насправді є буддійськими, індуїстськими та джайнськими релігійними пам’ятками, вирізаними в скелі. У 1983 році їм було надано статус Всесвітньої спадщини. Створені між 6 і 10 століттями, 12 буддійських, 17 індуїстських і 5 джайнських печер, викарбуваних у безпосередній близькості від Еллори, є доказом релігійної гармонії, поширеної в цей період індійської історії. Нещодавно розкопано ще 22 храми, присвячених Лорду Шиві. Найбільш вражаюча будова – храм Кайласа. Після відвідин повернення в Аурангабад. Дорогою ми відвідаємо ще одне дивовижне місце – Даулатабад, що в перекладі з перської означає ‘Місто Процвітання’. 1327 року його заснував Мухаммед Туглук з Династії Туглуків, який хотів перенести столицю Індії з Делі саме сюди. Через постійну нестачу води місто пробуло столицею відносно недовго. Сьогодні це зовсім невелике село, зі збереженими мертвими палацами і фортечними укріпленнями. Також відвідаємо в Аурангабаді Бібі-ка-Макбара. Маючи разючу схожість із Тадж-Махалом, Бібі-ка-Макбара – красивий мавзолей Рабіа-Уль-Даурані, псевдонім Ділрас Бану Бегум, дружини імператора Великих Моголів Аурангзеба. Бібі ка Макбара був побудований Аурангзебом 1661 року на згадку про його дружину. Аурангзеб приписував цю чудову будівлю на ім’я свого сина Азам Шаха, який народився 1653 року, щоб увічнити пам’ять Рабіа-Уль-Даурані, яка поїхала у своє небесне житло 1657 року.

Після екскурсії трансфер в аеропорт. Виліт з Аурангабада.

 

Завершення туру з незабутніми враженнями

Готелі: За відсутності місць у певному готелі, буде надано номер в іншому готелі такої ж категорії / Час реєстрації о 14:00 год. / виселення об 11:00 год. дня. (Усі готелі розташовані поблизу)

 

Місто / Ночей

 

Бюджет (3*) Стандарт (4*) Делюкс (5*)
Мумбай / 2 Juhu Plaza
https://juhu-plaza.mumbaihotel.net/en/
Residency Sarovar portico

https://www.sarovarhotels.com/residency-sarovar-portico-mumbai/

Sun N Sand
http://www.sunnsandhotel.com/
Пуне / 1 Tarawade Clarks Inn
http://www.clarksinn.in/hotel-destinations/pune/
Deccan Rendezvous
https://www.deccanrendezvous.com/
Royal Orchid Central
https://www.royalorchidhotels.com/royal-orchid-central-pune/overview
Аурангабад / 2 7 Apple Hotels
https://www.7applehotels.com/aurangabad-hotel-overview
Vits Hotel
https://www.vitshotels.com/Aurangabad//
Ajanta Ambassador
https://www.ambassadorindia.com/ajanta-aurangabad-hotel/

 

Підпишіться на нашу розсилку!

Залиште email і отримуйте найсвіжіші новини

Loading