Шановні колеги, просимо звернути вашу увагу,
що уряд Балі планує запровадити туристичний збір для іноземних туристів з 14 лютого 2024 року.

Його розмір становить 150.000 IDR (приблизно 10 дол США)*

Цілі міжнародного туристичного податку на Балі:
1. Збереження культури
2. Охорона навколишнього середовища
3. Поліпшення туристичного досвіду

Збір стосується всіх іноземних туристів, які відвідують Балі, незалежно від національності та віку. Для дітей пільг не передбачено, податок поширюється як на окремих осіб, так і на туристичні групи.
Плата береться за в’їзд, а це означає, що, якщо туристи залишать Балі і знову в’їдуть на острів, їм доведеться заплатити податок знову. Податок також поширюється на туристів, які прибувають на Балі з інших частин Індонезії наземним шляхом або внутрішніми рейсами. Отже, незалежно від того, чи прилітають туристи з Джакарти, чи сіли на паром з Ломбока, їм необхідно буде заплатити податок після прибуття на Балі.

*Зазначені вище збори можуть змінитися в будь-який час.

Як здійснити оплату туристичного збору на Балі?

— За кілька днів до прильоту або після прибуття в аеропорт Індонезії, відвідайте офіційний сайт Love Bali за адресою www.lovebali.baliprov.go.id або завантажте застосунок Love Bali з App Store або Google Play Store.
— Надайте необхідну особисту інформацію, таку як номер вашого паспорта, ім’я, активну, діючу адресу електронної пошти та дату прибуття.
— Виберіть бажаний спосіб оплати з доступних варіантів (Visa, Mastercard, American Express, JCB).
— Після успішного опрацювання вашого платежу ви отримаєте податковий ваучер із QR-кодом електронною поштою.
— Тримайте податковий ваучер на своєму мобільному пристрої, оскільки він буде відсканований владою після прибуття в аеропорт або морські порти Балі.
— Збір також можна оплатити готівкою на спеціальній стійці в аеропорту. Вона розташована відразу після лінії паспортного контролю.